Onze missie

Intro

Na een dag hard werken hebben de meeste nog weinig puf om te koken. Door koken simpeler en overzichtelijker te maken voorkomen we het patroon van gemaks-opties; zoals diepvriespizza, Deliveroo of the usual pasta.


SIMPEL

— visuele timing
— alles in één oogopslag

SNEL

— maximaal 25 min. 
— 5 boodschappen

SUPER LEKKER

— échte ingrediënten
— verrassende combinaties

Video

Het vertrouwde recept,
maar dan anders

Moet jij een recept ook altijd drie keer opnieuw lezen tijdens het koken? En kom je er bij de laatste stap achter dat de oven had moeten voorverwarmd? Cooktus lost deze problemen op door van het recept een visuele handleiding te maken. Een IKEA-kast zet je namelijk ook niet in elkaar met een essay.

Een Cooktus toont de verschillende kookhandelingen op een gezamenlijke tijdlijn. Hierdoor weet je precies wanneer jij moet koken, bakken of hakken.  Bijkomend voordeel: het past perfect op een mobiel scherm. Handig dus om op weg naar de supermarkt een lekker en snel recept uit te kiezen.

Achtergrond
De twee ontwerpers Maarten Janssen en Fabian Valkenberg zijn ervan overtuigd dat simpel en lekker koken niet lastig hoeft te zijn. Toch hadden ze als kookleek en kookfan een gedeelde frustratie: waarom moet je het recept altijd drie keer lezen? Ze stelden zichzelf een ongebruikelijke vraag; waarom is een recept altijd uitgeschreven? Zo ontstond het idee om recepten in een tijdlijn te zetten. Doordat kookprocessen altijd samen komen op ‘t bord ontstaat er elke keer een cactusvorm.

Proces
Ondertussen zijn er al tientallen recepten — van goede vrienden tot bekende foodbloggers — omgezet in cactusvormige recepten. Mensen erkennen dat het een oplossing is voor een probleem dat ze niet besefte. De strijd met drie-keer-een-recept-lezen is in volle gang!

Uiteraard ook op  instagram.com/cooktus en facebook.com/cooktuscooking

HALLo, Dit zijn wij.


Cooktus in een initiatief van designstudio Janssen & Valkenberg.

Maarten Janssen (kookleek)
maarten@janssenvalkenberg.nl
06 26980180

Fabian Valkenberg (kookfan)
fabian@valkenbergjanssen.nl
06 53 88 66 24

Bij de ontwikkeling van Cooktus hebben onze stagiares, Nina Gil-MartinezAnders Rasmussen en Julia Popova, zeker een vinger in de pap gehad. De animatie is gemaakt door Studio Wim. Voor teksten hielpen ons Boy Hulsteijn en Mike Reeds. Foto's door Ivo de Bruijn

Meer informatie?

Zijn wij het alternatief voor pakjes-en-zakjes?
LEES MEER (EN)*
* site wordt niet meer onderhouden
Nooit meer een recept drie keer lezen?
LEES MEER (NL)*
* site wordt niet meer onderhouden
Voor de pers. En Cooktus in de pers
PERS PAGINA