In & voor de pers

ABOUT CooktUS AND US

Met de Cooktus loopt je timing nooit meer in de soep. 

Moet jij een recept ook altijd drie keer opnieuw lezen tijdens het koken? En kom je er bij de laatste stap achter dat de oven had moeten voorverwarmd? Cooktus lost deze problemen op door van het recept een visuele handleiding te maken. Een IKEA-kast zet je namelijk ook niet in elkaar met een essay.

Een Cooktus toont de verschillende kookhandelingen op een gezamenlijke tijdlijn. Hierdoor weet je precies wanneer jij moet koken, bakken of hakken.  Bijkomend voordeel: het past perfect op een mobiel scherm. Handig dus om op weg naar de supermarkt een lekker en snel recept uit te kiezen.

Achtergrond
De twee ontwerpers Maarten Janssen en Fabian Valkenberg zijn ervan overtuigd dat simpel en lekker koken niet lastig hoeft te zijn. Toch hadden ze als kookleek en kookfan een gedeelde frustratie: waarom moet je het recept altijd drie keer lezen? Ze stelden zichzelf een ongebruikelijke vraag; waarom is een recept altijd uitgeschreven? Zo ontstond het idee om recepten in een tijdlijn te zetten. Doordat kookprocessen altijd samen komen op ‘t bord ontstaat er elke keer een cactusvorm.

Proces
Ondertussen zijn er al tientallen recepten — van goede vrienden tot bekende foodbloggers — omgezet in cactusvormige recepten. Mensen erkennen dat het een oplossing is voor een probleem dat ze niet besefte. De strijd met drie-keer-een-recept-lezen is in volle gang!

lees meer 'waarom' in Nederlandslees meer 'why' in het Engels
-
in de media /
voor de pers
📷

Heading